Uitgeverij Bladmuziek
Bladmuziek voor bands en orkesten
Logo Uitgeverij Bladmuziek

Voor welke bezetting zoek je?

Blaaskapel of dweilorkest

De bladmuziek is beschikbaar voor verschillende bezettingen. Een standaard arrangement wordt geschreven voor altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, trompet, trombone, bariton / euphonium, bas en slagwerk. Vanuit deze bezetting zijn er titels herschreven voor bijvoorbeeld een kapel met alleen koperblazers of dweilorkest aangevuld met bijvoorbeeld fluit en klarinet. Al deze arrangementen staan onder ‘dweilorkest’.
Afhankelijk van het arrangement zijn de instrumenten in meerdere stemmen geschreven. Het gaat dan om altsaxofoon (1+2), tenorsaxofoon (1+2), trompet (1,2,3), trombone (1,2,3 en bas). Niet ieder arrangement is geschikt voor zoveel meerstemmigheid.
Meer over bladmuziek voor dweilorkest

Harmonie en fanfare

Een aantal titels zijn herschreven voor harmonie of fanfare. Een harmonie bezetting bestaat uit fluit, hobo, klarinet, basklarinet, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, hoorn, trompet, trombone, bariton / euphonium, bas en slagwerk. Volwaardige bezettingen met bijvoorbeeld es-klarinet en/of fagot kunnen worden meegeleverd.
Voor de fanfare bestaat een arrangement uit sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, bugel, trompet, hoorn, trombone, bariton / euphonium, bas en slagwerk.

Marchingband

Muziek maken op straat is leuk! Een aantal nummers zijn geschreven in de Amerikaanse marchingband-stijl. Deze stijl is geschreven voor fluit, clarinet, altsaxofoon, tenorsaxofoon, hoorn, trompet, trombone, bariton / euphonium, bas en slagwerk (snaredrum, basedrum, cymbals, percussion).

Jeugdorkest

Voor jeugdorkest zijn een aantal arrangementen vereenvoudigd. De toonsoort en ritmiek zijn aangepast op beginnende muzikanten. Daarnaast is er een groter onderscheid tussen de eerste en tweede stem. 

Bigband en combo

Veel arrangementen zijn al geschikt voor de BigBand blazersbezetting. Door de titels uit te breiden met de ritmesectie (drums, gitaar, piano) zijn ze geschikt voor Bigbands. 

Staat je Bezetting er niet bij?

Het kan heel goed dat jullie band of orkest net net een andere bezetting heeft. In het verleden zijn veel partijen bijgeschreven of kunnen alsnog worden gemaakt. Neem contact op of kies voor een maatwerk-arrangement